Bahçelievler Mah. Gün Sazak Bulvarı Karşıyaka/İZMİR

Diş Estetiği Tedavilerimiz

Zirconium Diş

Zirconium, porselen kaplamaların altında kullanılan bir alt yapı materyalidir. Korozyona uğramazlar. Işık geçirgenliği çok yüksektir. Estetik ve dayanıklılığı bir arada sunmaları nedeni ile diş hekimliğinde yepyeni bir dönemi başlatmıştır. Diş ve dişeti ile uyumlu olup doku dostudurlar, alerji yapmazlar. Isıyı yalıtma özellikleri metalli porselenlere göre çok iyi olduğundan sıcak soğuk hassasiyeti çok azdır.

Zirconium kaplama hangi durumlarda uygulanır?

  • Beyazlatma ile sonuç alınamayan renkleşmelerde
  • Daha önce metal destekli kron köprü kullanan kişilerde
  • Dişlerinde aralık olanlarda
  • Çapraşık dişlerin düzeltilmesinde
  • Aşırı madde kaybı olup dolgu ile çözümlenemeyen durumlarda

Zirconium en büyük avantajı nedir?
Alttan metal yansıma olmaması nedeniyle oldukça doğal görünürler. Işık geçirgenliği özellikleriyle çok estetik sonuçlara ulaşılır.

Ağızda koku ve tat değişikliğine yol açar mı?
Doku dostu olduklarından diş etinde bir reaksiyona neden olmazlar. Metal olmadığından dolayı koku ve tat değişikliğin neden olmazlar.

Diş etlerinde renk değişikliğine neden olur mu?
Doku ile uyumu mükemmeldir. Metal destekli porselenlerde diş eti sınırında görülebilen gri renklenmeler zirconiumda kesinlikle olmaz.

Zirconium dişler nasıl uygulanır?
Lokal Anestezi eşliğinde tüm diş yüzeylerinden 1-2 mm’lik kesim yapılır. Alınan ölçüler laboratuvar ortamında hazırlanır. Alt yapıda zirconium üst yapıda porselen kullanılarak kesik dişlere uyumlu hale getirilir ve özel yapıştırıcılar sayesinde kesilmiş dişlere yapışması sağlanır.

Zirconium dişler ne kadar süre ile kullanılabilir?
Kişinin gösterdiği özen ve kullanım koşullarına bağlı olmakla birlikte metal alt yapılı protezlere göre çok daha uzun ömürlüdür. Kesik dişlerle birebir uyumu sayesinde bakterilerin geçişine izin vermez. Çürük oluşumunu engeller.

Lamina Diş

Her hangi bir dişin ön yüzeyine metal desteksiz olarak üretilip doktorlarımızla uygulanan estetik görünümlü diştir. Diş minelerinde delikler olan, diş mineleri aşınmış, zamanla renkleri değişikliğe uğramış kişilere uygulanan Lamine Diş, estetik açıdan harika bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Dişlerin ön yüzeyi için üretilen 0,3 ila 0,10 mm kalınlığında olan harika estetik görünüm sağlayan bir diğer adı da yaprak porselen diş olan özel ultra ince bir porselendir. Diğer adları ise lamine, dental veneer, yaprak porselen’dir. Özel ince porselenler dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılır sonrasında dişlerin genişlik, uzunluk, şekil ve renk değişikliği gerçekleşir.

Delinmiş, kırılmış, aşınmış, aralarında boşluk bulunan dişlere, rengi değişikliğe uğrayan dişlere uygulandığı gibi Estetk bir gülüşe sahip olmak isteyen kişilere de uygulanabilmektedir.

Nasıl Lamine Diş Yaptırabilirsiniz?
Öncelikle polikliniğimize gelip muayene olmanız ve dişlerinizin lamine diş tedavisine uygun olup olmadığına doktorunuzun karar vermesi gerekir. Daha Sonra ise Panoramik röntgeninizin çekilmesi ve uygun tedavi süresi hakkında bilgi alırsınız. Diş Doktorunuz lokal anestezi uygular ve lamine uygulanacak dişlerinizi 0,5 mm aşındırma işlemine tabi tutar. Daha sonra ölçü alır ve diş teknisyenine yollar. Diş teknisyeninden gelen lamine dişleriniz özel yapıştırıcılar ile sabitlenir. 7-10 gün sonra ise kontrol için çağrılırsınız.

Herkese Lamine Diş Yapılabilir Mi?
Çiğneme bozukluğu ve çene kapanışında problemler olmayan herkese lamine diş yapılabilmektedir.

Dişlere Dokunmadan Lamine Diş Yapılabilir Mi?
Diş muayeneniz sonrasında karar verilebilir.

Lamine Dişler Düşer Mi?
Lamine dişler çok hassastır. Lamine diş uygulaması sonrasında dişlerinizle herhangi bir sert nesneyi kırmaya çalışmadıktan sonra ömür boyu rahatça kullanabilirsiniz.

Pembe Estetik

Güzel bir gülüş için dişlerin beyaz ve düzgün sıralanması her zaman yeterli olmaz. Diş etlerinin uyumu da son derece önemlidir. Uyumdan anladığımız diş etlerinin sağlığı rengi ve dişlerde olan seviyesidir. Güzel bir gülümseme için dişlerin diş etinin ve dudakların uyum içinde olması gerekir.

Gülüş sırasında diş etleri gereğinden fazla görünüyorsa diş etleri kesilir ve şekillendirilir. Diş boylarında seviye farklılıkları varsa onlar kendi aralarında dengelenir. Dişler az görünüyor ve boyları kısa ise diş etlerine müdahale edilerek kron boyları uzatılır. Bazı durumlarda da büyümeleri görülür. Fazla olan diş eti dokusunun çıkarılmasına gingivoplasti diyoruz.

Pembe estetik için uygulanan yöntemlerden biridir. Diş eti gülümsemesinin çok fazla olduğu (gumy smile) durumlarında cerrahi yöntemle çözülemiyorsa botox yöntemi de bir tercih sebebidir. Estetik alanda çok kullanılan botox diş etlerinde de kullanılabilir. Üst dudağın üzerinde burun deliklerinin altında 2 noktaya uygulanan botox ile dudağın biraz daha düşmesi sağlanarak diş etlerinin diş etlerinin fazla görünümü bir ölçüde engellenmiş olur.

Diş Beyazlatma | Bleaching

Diş beyazlatma yöntemi (Bleaching), bazı özel ilaçlarla diş taşı, çay, kahve, sigara vb. etkenlerle renk değiştirmiş olan dişlerin, renklerini birkaç ton açmak için uygulanan yöntemdir. Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir. Bu nedenle ne tip bir uygulama yapılması gerektiğine diş hekimiz ile birlikte karar vermeniz, piyasada satılan beyazlatma ürünlerini doktorunuza danışmadan kullanmamanız en doğrusudur.

 

Klinik ortamında özel beyazlatma ajanlarıyla ortalama 1 saatte yapılan ton açma işlemidir. İşlem bittiğinde sonuç fark edilir.